keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Tekniikka vs. Design - erä 2


Viimeviikkoisen, ensimmäisen erän tulos tuotteen ideoinnista oli tasapeli 0-0. Miten käy tällä kertaa, kun tekniikka ja muotoilu kamppailevat tuotteen käyttäjän huomiosta?

Tekniikka huomioi tuotteen käyttäjän:

"Jos ei ne osaa käyttää tätä meidän hienoa tekniikkaa sisältävää tuotetta, niin kirjoitetaan niille ohjekirja. Ja sinne pitää sitten laittaa kaikki pikku diiteilit tosi tarkasti, niin ei sitten kukaan voi valittaa, etteikö kaikki olis ohjekirjassa kerrottu."

Design huomioi tuotteen käyttäjän: 

"Mikä ohjekirja? Ei, kun me kato tehdään tästä nappulasta tän näköinen, että ne käyttäjät heti arvaa, että tästä voi tehdä näin. Ja sitten toi toinen nappula vois olla tollanen pyörivä ja uritettu, niin ne ymmärtää pyörittää sitä. Ja kun tossa näytössä aina kerrotaan, että mitä niillä nappuloilla voi tehdä, niin mihin sitä ohjekirjaa sitten tarvitaan?"

Kamppailun tulos: Tällä kertaa voittoon kipuaa design tuloksella 1-0. Kun tuotteen käyttöä helpotetaan paksun ohjekirjan sijaan esim. tuotteen muodoista tulevilla käyttövihjeillä, on lopputulos käyttäjälle miellyttävämpi. Ja harvemmin hyvin muotoiltua tuotetta käytettäessä sitä käyttöohjetta tarvitsee edes vilkaista.

Ei kommentteja: