keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Tekniikka vs. Design - erä 1



Totta kai tekniikka ja muotoilu kulkevat tuotteissa käsi kädessä. Tottahan toki molemmat ovat tuotteelle elintärkeitä. Mutta kumpi voittaa, jos kyse on uuden tuotteen ideoinnista?

Tekniikka tuotteen ideoinnin pohjana:

"Me keksittiin nyt tällainen juttu että kuinka metallin vois vääntää solmuun. Pitäis varmaan kehittää joku tuote, että tästä sais rahaakin. Ja sitten pitäis löytää ne ostajat ja opettaa niille, miks ne tarttee tätä. Vaikka en mä tiä tartteeko ne. Mutta tehdään niille tarve."

Design tuotteen ideoinnin pohjana:

"Juu kato ku mää suunnittelin tämmösen ihkun skeittilaudan. Tää on niin söpö, että kaikki vaan haluu tän! Ja sit tää on viel turvallinen, kun täss on tää turvakaide. Ja sit täs on viel tää jarru ett ei mee liian lujaa. Ja sit täs on viel nää valot, niin voi niin kun pimeellä mennä rullalaudallakin. Eks oo tosi käytännöllinen!"

Kamppailun tulos: tasapeli. Paras lähtökohta tuotteen suunnittelulle on kuitenkin olemassaoleva tarve. Ei keksitty tai käytettävissä oleva tekniikka sen enempää kuin ihana, kaunis tai muuten esteettinen näkemys käytännöllisestä tuotteesta.

PS. Ensi viikolla erä kaksi...
PPS. Kirjoittajaa saa toki pitää puolueellisena, mutta ei hänen sisäinen insinöörinsäkään ihan pieni ole

Ei kommentteja: