keskiviikko 2. toukokuuta 2007

Pitääkö kaikki aina muistaa?

Eri puolilta tärähtelee uusia ideoita joiden avulla "You never miss another X again" eli et enää missaa yhtään X-juttua enää. Onko se oikeasti niin tärkeää, että varmasti muistaa katsoa ne oikeat televisio-ohjelmat ja että varmasti saa ne kaikki uutiskirjeet tietyltä sivustolta jne. Onhan minullakin kaksi kalenteria käytössä koko ajan, toinen sähköinen ja toinen perinteinen. Niissä on kyllä kaikenlaisia merkintöjä kertynyt, mutta välillä sitä vain haluaa "unohtaa" lukea niitä. Sähköinen kalenteri lähetteli jonkin aikaa muistutuksia tapahtumista sähköpostiini, jotta en vain unohtaisi niitä, mutta totesin, että mieluummin se unohdus, kuin muistutusten jatkuva vastaanottaminen.

Nykymaailmaa on kiireiseksi luonnehdittu ja sitä se totisesti on. Tosin suurimman osan kiireestä taidamme itse itsellemme aiheuttaa. Kukapa enää haluaisi muistaa kaikkia tapaamisiaan ja muita menoja päässään, kun kalenterit ovat olemassa. Ja totisesti välillä tekee mieli unohtaa vilkaista sitä kalenteriakin. Aikaa rentoutumiselle on turhan vähän ja ehkä välillä tekee hyvääkin unohtaa jotain. Kun ne tärkeimmät kuitenkin muistaa itsekin, vaikka olisi ne kalenteriinsa merkinnytkin, niin kyllä niitä vähemmän tärkeitä voi välillä unohtaa (kuten vaikka kirjaston kirjojen palautuspäivän, sakot maksamalla siitä selviää).

Siis rentoutukaa hyvät ihmiset, ja unohtakaa välillä jotain. Sen jälkeen jaksaa taas muistaa.

Ja vielä muistutus: käykää vastaamassa planssin lukijakyselyyn täällä. Ei, ette voita mitään, mutta pääsette vaikuttamaan siihen, millaisia juttuja täältä jatkossa tulee ulos.

Ei kommentteja: