keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Muotoilumottoni

1. Kaiken voi tehdä kauniimminkin

Tuotteet voi suunnitella yksinkertaisesti tai ne voi suunnitella kauniisti. Kasvimaan voi piilottaa pihan perälle, tai sen voi suunnitella puutarhan näyttävimmäksi paikaksi. Linnunpöntön voi nikkaroida nopeasti tai sen voi koristella mielikuvituksellisesti. Jopa ruuan voi asetella näyttävästi tai vain lätätä lautaselle.
Mitä tahansa teenkin, mietin aina, voisinko tehdä sen samalla myös kauniimmin.

2. Täydellistä tuotetta ei ole olemassa - aina on varaa parantaa
Ikiliikkujaa ei ole keksitty, kultaa ei voi valmistaa eikä täydellistä tuotetta ole olemassa. 
Pahoittelen, hyvät tuotekehittäjät ja valmistajat, mutta tuotteissanne on vielä parantamisen varaa! Siispä muotoilulle on aina sijaa. Vaikka muotoillenkaan ei täydellisyyttä tavoiteta, tulee siihen silti pyrkiä. Jossain vaiheessa on vain päätettävä, mikä taso riittää mahdollisimman hyvään lopputulokseen. 

3. Pienillä asioilla on suuri merkitys
Hammasharjat ovat kaikki suurinpiirtein samanlaisia. Kuitenkin jokaisella on mielipide, mikä niistä on paras. Erot ovat kovin pieniä, mutta silti niin ratkaisevia: onko harja pehmeä vai kova, leveä vai kapea, ovatko harjakset suorassa vai ristissä ja minkä pituisia ne ovat. Muuttamalla harjasten pituutta millillä, parilla, saadaan jo erilainen hammaspesuelämys. 
Tuotetta ei kannata suunnitella suurpiirteisesti. Tuotteen muotoilussa tärkeimmiksi seikoiksi saattavat osoittautua pienimmät yksityiskohdat. Pienet pyöristykset, liitokset, kulmat tai kaaret määrittelevät tuotteen joko hyvin muotoilluksi tai suurpiirteiseksi. Pienet yksityiskohdat saattavat olla merkittävin tekijä koko tuotteen menestykselle, niitä ei saa unohtaa. 

Ei kommentteja: