torstai 20. maaliskuuta 2008

3 syytä rakastaa tavaraa

Kevät on rakkauden aikaa. Suomalaisetkin alkavat hymyillä auringon pikku hiljaa lämmittäessä ja ensimmäisten kukkien ilmestyessä pihoille.

Rakkauden tuntemisesta on paljon hyötyäkin. Se varmistaa, että vanhemmat huolehtivat lapsistaan. Saadessaan rakkautta ihminen kokee hyväksyntää ja arvostusta. Ihmisten ja eläinten lisäksi meidän tulisi kuitenkin rakastaa myös omia tavaroitamme. Kyllä, rakastakaa ympärillänne olevaa materiaa, jota olette kotiinne kasanneet!

Miksi, saatatte kysyä. Miksi minun tulisi rakastaa jotain maallista mammonaa? Tähän on montakin syytä, mutta saanen esitellä niistä 3 tärkeintä.

  1. Estät turhaa kulutusta
    Ei rakkautta: Mieheni mielestä minulla on aivan liikaa laukkuja. Niitä tulee ostettua aina "tarpeen" mukaan. Ja kun tarve täytyy heti saada tyydytetyksi, tulee ostettua tarjouksesta edullinen, tekonahkainen muotilaukku.
    Lopputulos: Pian laukku ei joko enää sovi minkään vaatteen kanssa tai se alkaa rispaantumaan reunoistaan. On ostettava siis uusi laukku.
    Rakkautta: Ihastuin laukkuun jo ensisilmäyksellä. Mitä enemmän otin siitä selvää, sitä enemmän siitä pidin. Perusteluja itselle riitti, miksi tarvitsisin juuri tämän laukun, vaikka sen hinta oli yli kymmenkertainen muihin laukkuihini verrattuna. Totuus oli kuitenkin, että rakastuin laukkuun.
    Lopputulos: Ajaton laukku sopii eri asujen kanssa ja laadukkaana se kestää käytössä.

  2. Vähennät jätteen määrää
    Ei rakkautta: Punaisesta tekonahkaisesta laukustani irtosi vetoketju.
    Lopputulos: Roskiin.
    Rakkautta: Nahkalaukkuni sauma aukeaa.
    Lopputulos: Yritän korjata itse tai vien suutarille.

  3. Täytät tarpeesi ja koet mielihyvää
    Ei rakkautta: Ostan nopeasti jonkun laukun hajonneen tilalle.
    Lopputulos: Laukku ei ihan vastaa ajattelemaani, joten jatkan etsimistä.
    Rakkautta: Etsin laukkua pidempään, kunnes löydän juuri täydellisen.
    Lopputulos: Kerron iloisena kavereille, kuinka upean laukun löysin ja käytän sitä aina, kun mahdollista, jotta kaikki huomaavat, kuinka upea olen upean laukkuni kanssa.
Ajattelet varmaan, että et sinä ainakaan tuon viimeisen kohdan mukaan toimi. Ikävä tuottaa pettymys, mutta tuollaisia me ihmiset juuri olemme. Olivat kyseessä sitten laukut tai mikä tahansa tuote, palvelu tai asia, valitsemme ne järjen sijaan tunteilla. Hyvä uutinen kuitenkin on, että tunteisiin kannattaa luottaa. Uskalla rakastua, niin olet ehkä hitusen onnellisempi ja maapallokin kiittää!

Keksitkö lisää syitä, miksi tuotteita kannattaa rakastaa? Vai oletko kenties toista mieltä? Kommentoida saa vapaasti.

PS. Rakas mieheni, tämä ei tarkoita sitä, että en enää tarvitsisi lisää laukkuja...

Ei kommentteja: