keskiviikko 28. maaliskuuta 2007

Sanastoa

Nettiä selaillessa tulee vastaan aina vaan uusia sanoja. Tietokoneisiin ja internetiin liittyvää sanastoa tuntuu koko ajan syntyvän lisää ja perässä pitäisi pysyä, jotta tietää, mistä puhutaan. En varmaan ole ainoa, joka välillä joutuu useampaan kertaan miettimään jonkin uuden sanan merkitystä. Päätinkin tähän postiin kerätä vastaan tulevia sanoja ja lyhenteitä. Aloitan parilla sanalla ja lisään sanoja sitä mukaa, kun niitä tulee (merkityksineen) vastaan. Perään laitan myös sulkeisiin lähteen, josta sana on löytynyt. Toivottavasti listasta tulee ajan mittaan kattava ja toivottavasti siitä on hyötyä myös jollekulle muulle!

linkbait = linkkipyydys (Nettibisnes.info)
saas = software as a service, vapaa suomennos: ohjelma tarjotaan palveluna eikä sitä tällöin tarvitse ladata omalle koneelleen (tietoviikko)
viraalimarkkinointi = esim. laaditaan hauska pikku video tuomaan esille haluttua tuotemerkkiä, laitetaan video YouTubeen tai vastaavaan, ja tieto siitä leviää viraalisia reittejä eli sähköpostilla, IRC:ssä, mesellä, foorumeilla ja blogeissa (Nettibisnes.info)

Ei kommentteja: