sunnuntai 18. maaliskuuta 2007

Mistä muotoilijat saavat ideoita

Minulta on pariin kertaan kysytty, mistä ihmeestä muotoilijat löytävät ideoita ja kuinka he pysyvät ajan tasalla muodin yms. mukana. Paljastetaanpas sitten tätä suurta mysteeriä hieman.

Lehdet

Erittäin hyvä tapa seurata ajankohtaisia asioita ovat lehdet. Tapanani on lukaista läpi kaikki eteeni tulevat lehdet, niin sanoma- kuin aikakauslehdetkin. Etsiessäni ideoita jotain tiettyä projektia varten, etsin usein ideoita alan lehdistä. Lehdistä saatava tieto on useimmiten ajantasaista ja siksi kiinnostavaa.

Kirjat

Varsinkin projektien tiedonhankintaan kannattaa käyttää kirjoja. Kirjojen tieto ei ole yhtä tuoretta kuin lehtien, mutta eipä sitä aina sitä ihan tuoreinta tarvitsekaan. Kirjoista luen mieluiten niitä, joitka sisältävät upeita kuvia. Niitä löytyy kirjahyllystäkin useampi, mutta useimmiten käytän kuitenkin kirjaston palveluja. Säästyypä siinä vähän taas luontoakin, kun ei joka kirjaa osta itselleen. Ja ideoita voi löytyä yllättävistäkin kirjoista. Yhden projektin ideoita etsiessäni selailin puutarhakirjaa ja lähes joka viidenneltä sivulta keksin ideoita. Joskus kun jokin mielenkiintoinen lehden muotokin voi tuoda hyvän idean.

Blogit

Internet on tulvillaan tietoa ja blogeista löytyy varsinkin uusimpia tuoteideoita helposti. Niiden avulla pysyy helposti ajan tasalla ja saattaa itsekin saada hyviä ideoita. Ei, kyse ei siis ole plagioinnista, vaan siitä, että nähtyään jonkin hyvän muodon tulee siitä itselle mieleen jokin muu johonkin muuhun tuotteeseen sopiva muoto.

Internet muuten

Tiedon ja ideoiden hankintaan hakupalvelut ovat ehdottomia. Niitä tulee käytettyä päivittäin. Ja internethän on täynnä tietoa, se vain pitää löytää.

Kaikki vastaantuleva

Jep, arki tuo ideoita. Kuljin sitten missä tahansa tai katsoinpa televisiota, poimin koko ajan ideoita päähäni. No, jos ei se ideointi ihan taukoamatonta ole, niin tulee sitä nyt ainakin katseltua asioita "sillä silmällä".

Sitä se on, muotoilijan elämä. Pää käytössä koko ajan.

Ei kommentteja: