keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Murkinalla possutaistoon

Lähes viikon todennäköistä (sitä kun ei enää juuri varmenneta testein) sikainfluenssaa poteneena tajusin, kuinka tämäkin aihe vaikuttaa ihmisten ajatteluun ja sitä kautta käyttäytymismuotoihin. Jos ilmastonmuutoksen uhka ja sopivasti paikalle osunut taantuma saivat ihmiset uskomaan vihreän voimaan ja luonnon/rahan säästöön, saanee yksi maailmaa uhkaava virus monet arvostamaan hyvää vastustuskykyä ja siten terveellisiä elämäntapoja. Ja näkyy siitä viitteitä jo omassakin käyttäytymisessämme.

Kun koko perhe on kuumeessa ei kaupassa turhaan kuljeta vaan ostokset täytyy todellakin miettiä tarkkaan. Mitä jaksaa kantaa, mikä maistuu kun ruokahalu ei ole paras mahdollinen, mikä auttaisi paranemaan? Samalla tuli punnittua eri hedelmien, juomien ja marjojen antioksidantti- ja c-vitamiinipitoisuuksia. Todennäköisesti parempaa vastustuskykyä tarjoavat actimelit ja muuta vastaavatkin tekevät kauppansa. Entä miten tähän trendiin vastaavat ruokatalot? Tuleeko ensi vuoden aikana markkinoille ennennäkemätön purkaus terveysruokia, vaikka niitä jo nyt on markkinoilla hirvittävät määrät? Vai onko pian enää markkinoilla ruokatavaroita, joissa ei jonkinlaista special-terveysvaikutusta olisi? Vai jakautuuko kansa kahteen kastiin: niihin, joilla on varaa luxus-terveyttäedistävään-huippuruokaan ja niihin, jotka joutuvat syömään karsinogeenisiä grillimakkaroita. Miten pärjäävät silloin köyhät ja kippeet?

PS. Osuvan tuotearvion sikainfluenssasta kirjoitti Riku Vassinen M&M:n blogiin
PPS.  Jos ajatuskulku tekstissä on sekavaa tai muuten epämääräistä, syytettäköön siitä influenssan aiheuttamaa väsymystä
PPPS. Seuraava Tekniikka vs. design -kirjoitus tulee vasta ensi viikolla, kunhan jaksan ajatella enemmän.

Ei kommentteja: