perjantai 11. toukokuuta 2007

Muotoilun huumaa viisujen ohessa

Viisujen perusajatuksena on musiikista nauttiminen, mutta viisuihin kuuluvat myös upeat asut ja mielettömät lavashowt. Tänäkin vuonna pukuja ovat suunnitelleet nimekkäät suunnittelijat, kuten Jean-Paul Gaultier, Vivienne Westwood ja tietenkin Teemu Muurimäki (Lähde: HS 11.5.2007). Mutta muotoilu näkyy viisuissa myös muulla tavoin. Marimekko painattaa Euroviisu-kangasta, Halti vaatettaa viisujen työntekijöitä, Rahapaja tuottaa laulukilpailulle rahasarjan, Puustelli Group toimittaa viisuihin kalusteita, visuaalisen ilmeen suunnittelusta vastaa graafinen toimisto Dog Design ja lavastuksesta huolehtivat Taideteollisen Korkeakoulun opiskelijat. (Lähde: Yle)

Paitsi että muotoilu näkyy itse tapahtumassa, näkyy se myös eri puolilla Helsinkiä. Finlandia-talossa järjestetään lauantaina päivällä design-tori, Taideteollisen Korkeakoulun lopputyönäyttely MoA07 on auki tapahtuman aikaan, BabaJagan korunäyttely on avoinna lauantainakin, Design Forumissa esillä on uuden ajan apuvälineitä, Designmuseossa taas omat näyttelynsä ja Postimuseossa Halpaa hupia-näyttely sekä HEL LOOKS -valokuvanäyttely. Perjantai-illan Helsinki Partyn aikaan Design District-liikkeet pitävät oviaan auki ja TAIKin Saunabussi ilmestyy Rautatientorille (Lähde: Helsinki Host City).

Viisuturisteille on tarjolla jos jonkinnäköistä krääsää
(kyllä, joku nekin on muotoillut, eikä välttämättä ollenkaan huonosti) muistoksi uimapuvuista rintamerkkeihin (Lähde: HS 11.5.2007). Lisäksi Limbo lanseeraa oman Eurovision Queen -mallistonsa, Hanna Sarenilta taas saa Euroviisupaitoja (Lähde: Helsinki Host City).

Tapahtumia ja nähtävää riittää varmasti jokaiselle. Ei muuta kuin nauttimaan... muotoilustakin.

Vielä toukokuun ajan ehdit vastaamaan planssin lukijakyselyyn täällä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ja näkyihän kotimainen muotoilu myös niissä postikorteissa, oli Marimekon paitaa narulla kuivumassa yms.